flowergeek

Blommor för alla tillfällen i olika miljöer.

Mitt Danska smultronställe

Kategori: Blommor

Mitt sommarparadis ligger i Danmark på Lolland. En  Liten stad som heter Nakskov som jag besökt i över 20 år.
 
Favoritplatsen heter Albuen och är en halvö som som ser ut som en smal armbåge (därav namnet). En 7,5 km lång "vandringsled" med havet på båda sidor.

(null)


Så underbart vackert och en fantastisk start på dagen.

(null)

Längst ut på ön har man bevarat en gammal skola som var i bruk mellan 1900 och 1946. Där kan man fö övernatta och njuta av total avskildhet med havet som enda granne.
Man kan också ta en tur ut med "Postbåten".
Se länk


(null)

På väg ut stöter man helt otippat på ett gäng kor som står och idisslar. Förmodligen njuter de också av den bedårande utsikten...

Ha en underbar dag♥️Loppisfynd till skyltning i butik

Kategori: Blommor

Ett av sommarens nöjen är att fynda på loppis. I Danmark är det extra kul då man kan hitta lite annat än man vanligtvis ser hemma. Till skyltningen har jag letat ett exponeringsbord som kompliment till två nyinköpta runda.

(null)

Ett svartmålat äldre bord, en stor kopparkittel och en fantastisk stege samt en äldre mässingsljusstake blev dagens fynd.

(null)

En morgonrunda på Albuen (armbågen) blev en härlig start på dagen. Havet på båda sidor av stigen, en himmel som plötsligt spricker upp och bjuder på solsken, fågelkvitter med havets brus i bakgrunden.  

(null)

Ha en fortsatt fin måndag♥️

Hämtar inspiration

Kategori: Blommor, Inspiration, Sommar

Hämtar inspiration på annan ort. Ser annorlunda ut här på Lolland då blomsterkyl saknas på de flesta ställen och många av butikerna har ett helt annat uttryck än hemma. Jag gillar det rustika och enkla och får många idéer att ta med mig hem.

(null)

Jordnära toner och exponeringsmöbler av återvunnet trä, gamla ölbackar och både gamla och nytillverkade möbler med rostiga detaljer. Allt är inte riktigt min stil som jag kommer att anamma. Jag får dock många tankar och idéer som ska prövas innan öppning.

(null)

Njuter också av det underbara vädret som aldrig tar slut.

(null)

Ikväll blir det fotboll innan vi cyklar och äter god middag på resturang Fjorden.

Ha en fin kväll♥️