flowergeek

Blommor för alla tillfällen i olika miljöer.

Vårblommorna är på ingång

Kategori: Blommor

Så härligt med alla vårblommor som är på ingång och alla nya dofter. Efter Tulpanerna är det dags för Ranunkel, Anemoner och alla fantastiska kvistar som Körsbär, Spirea , Syrén mm.  

Jag älskar den här årstiden och att få en försmak på jobbet av alla fantastiska blommor är en ynnest. Min absoluta  favorit just nu är Ranunkel (Ranunculus).

(null)

Finns ca 400 arter och i alla färger man kan tänka sig. Den gräddvita med lila kanter tycker jag är underbar. 

(null)

Passar även toppen i balkonglådan.

Ha en fin dag♥️
Solstrålar, glittrande snö och besök i tropiska växthuset.

Kategori: Blommor

Att vakna till solstålar och glittrande snö bjuder in till en skön långpromenad. Den vanliga favoritrundan går förbi Botaniska trädgården och idag blev jag sugen på ett besök i det tropiska växthuset.

(null)

Efter en timmes promenad var det skönt att vandra in i "regnskogen".  Bland orchidéerna spanade jag in denna ovanliga skönhet som kallas Madagaskarstjärna (Angraecum sesquipedale).

(null)

Det doftade ljuvligt och jag sniffade mig fram till den här växten som också är en orchidée från Borneo som kallas vit slokorchidée (Dendrochilum glumaceum).

(null)

Måste även visa denna maffiga Rosenskärm (Medinilla magnifica) som är en tropisk växt från Filippinerna.

(null)

Jag blir alldeles lugn av att strosa runt här bland allt klorofyll efter en stressig vecka. Rekommenderar varmt ett besök. På vägen hem passerade jag orangeriet som jag ska besöka senare. 

(null)
 
Det var bröllopsfotografering på trappan i det vackra vintervädret så jag strosade in mot stan igen och njöt av Uppsala slott som tornade upp sig i solljuset.

(null)

Hoppas ni också haft en en härlig dag❤️Glameliros

Kategori: Allmänt, Blommor


Pillergöra på förmiddagen med att tillverka glamelirosor. En glameliros är ett konsthantverk som kräver stort tålamod.  Man fäster kronbladen från flertalet rosor för att skapa en ny större modell.  Finns olika tekniker som att mäla alternativt   limma blad för blad. 


(null)


Här har jag använt kronblad från ros och nejlika som har fästs på en rosstjälk tillsammans med floratejpad ståltråd för stadga.


(null)

Handtaget har tejpats och lindats med band och undersidan döljs av en lindad skiva av papp.

(null)


Kan varieras  i oändlighet, endast fantasin sätter gränser.

Ha en fortsatt fin onsdag❤️