flowergeek

Blommor för alla tillfällen i olika miljöer.

Lata dagar på Lefkas

Kategori: Blommor

Paus i vardagen och lata dagar på Lefkas som överträffar förväntningarna hittills. Fina bad, härliga vyer och god mat. 

(null)

Morgonen började med en härlig promenad med soluppgång över Nidri. Ingen springrunda som jag tänkt men väl en skön promenad innan frukost. 
Dagens utflyktsmål gick till Porto Katsiki. En underbar strand med turkosa vatten men lite väl många turister. Efter lunch började turistbåtarna välla in stora som finlandsfärjor. Vi tog moppen och drog vidare för en sen lunch  på en taverna i en charmig liten by som jag tyvärr glömt namnet på.

(null)

Imorgon blir det att upptäcka två nya stränder, Kathisma och Milos för att avsluta med middag i byn Agios Nikitas (som en vän och van Greklandsresenär rekommenderat) som ska vara en pärla.


Godnatt ♥️Spaning på Formex

Kategori: Allmänt, Blommor


Idag har även jag rusat runt på Formex och letat de ultimata nyheterna att köpa in. Sista dagen och förhållandevis lite folk i farten så riktigt behagligt. Så mycket att titta på och så många beslut att fatta .... Bra att ha en plan och inte sväva iväg...vilket jag är fantastiskt bra på. 
Letade framför allt glasvaser och krukor till julens alla hyacinter, amaryllisar och olika planteringar.

(null)

Fastnade bl.a. för dessa godingar som jag tror blir snygga från I am Interior.


(null)

vk vividi hade också några kandidater som hamnade på inköpslistan. Vackra i sin enkelhet och användbara.

(null)


Snygga bevattningskulor fanns på flera ställen och o olika utföranden. Här på Affari of Sweden som f.ö hade många fina saker. Glasamplar var också återkommande inslag.

(null)

Lite snygga möbler fick min uppmärksamhet 

(null)

Perfekt möbel om man hade öppnat sybutik och behövde förvaring til typ....knappar eller ngt.
Stannade även till och beundrade denna vackra barpall som man säkert sitter fint på.

(null)

Naturfärger, naturmaterial, miljötänk, lite dov/mustig färgskala framförallt på textil sammanfattar det jag sett i dag. Svårt ändå att få tag på miljö papper och framför allt påsar trots att det senare ska förbjudas framöver. En utställare tyckte att huvudsaken det varv brunt för då signalerar det miljövänligt till kund. Ja, alltså vad säger man?
Tittade slutligen på lite ljus och doftade tills mitt luktsinne var helt förbrukat. Hittade dock favoriterna hos Klinta.

(null)

Tack Formex för denna gång, nu ska jag ta mina trötta ben och gå till sängs.


Godnatt ♥️

Ett dygn i Dalarna

Kategori: Blommor


I går bar det av mot Dalarna för ett intensivt men givande dygn.  Inköp av krukor och tillbehör stod på agendan. Gårdagen började dock med en dagsvandring som utgick från Björkberget i Siljansnäs.

Vilken lyx att vandra i en så vacker och rofylld miljö.

(null)

Uppe på Björkberget och Naturum (ett av Sveriges 33) som ligger i Siljansnäs naturreservat bjuds man på en fantastisk utsikt över Siljan. 

(null)

I strålande väder gick vi en kortare led på 1,6 km och njöt av utsikten innan vi fortsatte ca 2 mil för besök hos en bekant och sen tillbaka till hotellet. 

(null)

Siljansnäs hotell har inte topp standard men strålande utsikt, trevlig personal, sköna sängar och riktigt god frukost.

(null)

Idag har jag valt ut en del av mitt grundsortiment till butiken vilket känns toppen. Ett lyckosamt dygn och jag är mer än nöjd, men mer om det senare. Nu väntar sängen 

Godnatt♥️